Gezet | De stap naar bloeddonorschap

Lange tijd zette Dropbox alles op alles om mijn aandacht te trekken met de mededeling dat ik mijn opslaglimiet bereikt had. Aangezien stelselmatig negeren van die boodschap weinig effect had, besloot ik weken geleden op een druilerige vrije dag toch maar eens een digitale opruiming te houden. Zoals gebruikelijk bij welk soort opruiming dan ook raakte ik al snel afgeleid door de vele boeiende vondsten die ik deed. Zo stuitte ik op een bucket list, die ik opstelde maar waar ik vermoedelijk al snel mijn interesse in verloor. Eén van de dingen op die lijst was het oppakken van mijn bloeddonorschap.

In Nederland ben ik jarenlang bloeddonor geweest, maar na mijn verhuizing naar België, inmiddels ruim 7,5 jaar geleden, is het er nooit van gekomen dit weer op te nemen. Niet dat ik het niet geprobeerd heb overigens, maar na meerdere kastje-muur-saga’s was ik er wel een beetje klaar mee. Het is graag, en anders niet.

Met die ervaring in mijn rugzak zette ik in gedachten een streep door het idee om weer bloed te geven, waardoor het langzaam maar zeker van mijn radar verdween. Tot afgelopen dinsdag. Vanwege Wereld Bloeddonordag stond het doneren van bloed enigszins in de spotlights en dat wakkerde toch wat kriebels aan. Ik heb daarom de koe gelijk bij de horens gevat en de stoute schoenen aangetrokken om een allerlaatste poging te wagen om me alsnog aan te melden als bloeddonor. Dit keer had ik meer succes: volgende maand kan ik al gaan, en ja, ik ben blij dat het uiteindelijk toch rond is gekomen.

Bloed stroomt waar het niet gaan kan, blijkbaar.

4 gedachtes over “Gezet | De stap naar bloeddonorschap

What's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.