Gedokterd | Afbouwen antidepressiva

Twee weken terug meldde ik dat ik, ondanks een periode van twijfel, besloten heb om te proberen mijn antidepressiva af te bouwen. Samen met de huisarts stelde ik een plan van aanpak op met ieniemienie-afbouwstapjes, ik trok naar de apotheek met een aangepast herhaalrecept en ging vol goede moed van start.

In eerste instantie leek er weinig aan de hand, op wellicht een licht euforische stemming van mijn kant na dan. Zie mij eens gaan, met minder antidepressiva in mijn lichaam! Gesteund door de overtuiging van de huisarts dat afbouwen volgens haar afbouwschema voor mij zeker haalbaar zou moeten zijn gingen de eerste dagen dus boven verwachting goed.

Helaas bleef die positiviteit niet lang hangen. Naarmate de week vorderde ben ik steeds slechter gaan slapen en ook overdag begin ik veranderingen te merken waar ik niet zo gelukkig van word. Ik voel me onrustig, waardoor ik me maar moeilijk kan concentreren. Zelfs een aflevering van NCIS kan ik niet in één keer kijken doordat ik minstens een keer of vijf opsta om ‘iets te gaan pakken’ of ‘even iets anders te gaan doen’, om vervolgens toch weer doodleuk op de bank te ploffen. Ook komen de figuurlijke grauwe sluier en de beklemmende leegte wat vaker om de hoek piepen.

Natuurlijk had ik geen rozengeur en maneschijn verwacht, maar dit alles zet me wel aan het denken over de vraag of het afbouwschema niet met nog kleinere stapjes moet dan was voorzien. Zelfs de vraag of ik überhaupt verder moet en wil gaan met afbouwen komt af en toe naar boven. Hoe het ook zij, genoeg stof tot overleg met de huisarts…

3 gedachtes over “Gedokterd | Afbouwen antidepressiva

  1. Wat heftig joh!! Ja, goed om de huisarts te vragen met je mee te kijken hoe nu verder.
    Een vriendin van mij heeft jaren terug ook eens getracht na 6 jaar AD te slikken om het af te bouwen. Die moest samen met de huisarts op een gegeven moment tot de conclusie komen dat ze het beter permanent kon blijven slikken. Daar heeft ze zich uiteindelijk bij neer gelegd, en voelt zich er nu zelfs happy mee.

    Like

What's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.