Gezocht | Geldboom

Soms baal ik wel eens van het feit dat mijn vingers minder groen zijn dan ik had gehoopt. Talloze wanhopige pogingen om bloemen en planten in leven te houden zouden me dan bespaard zijn gebleven. Bovendien zou ik misschien met mijn groene vingers de bladeren in geldbriefjes kunnen doen veranderen. Helaas groeit geld echter niet aan de bomen en nee, het komt ook niet zomaar gratis uit de muur, zoals mijn Broertjelief als klein jochie dacht. Toch heb ik het punt in mijn leven bereikt waarop een geldboompje geen overbodige luxe zou zijn.

Mensen die mijn Twitter een beetje volgen zullen het inmiddels al wel weten: ik heb een koophuis op het oog. In België, voor de volledigheid. In de afgelopen (bijna) zeven jaar dat ik inmiddels in België woon heb ik er alles aan gedaan om al mijn opties om terug te keren naar Nederland open te houden. Aangezien mijn familie ‘nog gewoon in Nederland woont’ is dat geen gek idee, maar tegelijkertijd voelde het als een onaangenaam hinken op twee gedachten. Bij veel beslissingen die ik de afgelopen jaren genomen heb, speelde het idee ‘Misschien ga ik wel terug…’ een rol, terwijl ik, na een korte wenperiode, nooit voor mezelf de wens heb gehad om terug naar Nederland te verhuizen. Natuurlijk houd ik er rekening mee dat mijn ouders op den duur een leeftijd zullen bereiken waarop ik misschien liever dichter in de buurt zou wonen en ik sluit ook zeker niet uit dat ik ooit wel terug naar Nederland zou willen keren, maar op dit moment heb ik het naar mijn zin waar ik nu ben.

In dezelfde periode dat ik de knoop heb doorgehakt om het idee te laten varen om op relatief korte termijn terug naar Nederland te verhuizen, kwam er een pand op mijn pad dat mijn interesse kon wegdragen. Na het zoveelste gezeur met de buren was voor mij de maat vol. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben het pand gaan bezichtigen.
Een goede eerste indruk en een paar lijken die uit de kast vielen later zat ik vandaag bij de bank, met een zakje geldboomzaadjes. Ze zullen daar ongetwijfeld vruchtbare grond hebben, want binnen drie kwartier wisten de zaadjes zich al tot kleine boompjes te ontplooien.

Over een kleine twee weken weet ik meer over de woning. En die zaadjes? Daar hoefde ik me volgens de bank geen zorgen over te maken, die zullen zich ontwikkelen tot volwaardige geldbomen.

3 gedachtes over “Gezocht | Geldboom

  1. De titel is : gezocht, maar volgens mij gaat het er op lijken dat je er toch een gevonden hebt 🙂
    Wat leuk en spannend zeg!!
    En ja, op een gegeven moment is het goed om de knoop door te hakken, en een keuze te maken. En weet je, zo’n keuze is goed zolang het goed voelt, en voelt het niet meer goed is het tijd om te zien waar je dan tussen kan kiezen 🙂
    Maar voorlopig duim ik voor jou dat die woning, waar jij zo naar uit kijkt, over twee weken veranderd kan worden in jou nieuwe paleisje.

    Like

What's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.